Снимка: ПиксабейТемата с насилието на жени е глобален проблем и се

...
Снимка: ПиксабейТемата с насилието на жени е глобален проблем и се
Коментари Харесай

ЕК поиска нови закони за премахване на насилието върху жени

Снимка: Пиксабей

Темата с насилието на дами е глобален проблем и се търсят всевъзможни способи той да бъде решен. Днес Европейската комисия предложи решение.

По мотив интернационалния ден за унищожаване на насилието над дами, Европейската комисия разгласи, че ще предложи следващата година ново законодателство, което да вкара разпоредбите, планувани в Истанбулската спогодба.

Това заяви пред Европейския парламент еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали.

„ За да сплоти държавите-членки и заинтригуваните страни за продан на положителни практики и по този метод да подкрепи практическото им използване на конвенцията, Комисията ще сътвори мрежа в Европейски Съюз за попречване на насилието, учредено на пола и домашното принуждение до края на 2021 година “ споделя Дали.

Тя уточни, че преди този момент се чака решението на Европейския съд за подписването на конвенцията от Съвета на Европейски Съюз и за отхвърли от приемането на текста от някои европейски страни.

По нейните думи насилието бележи растеж с настъпването на пандемията от ковид-19 поради наложените ограничавания против разпространяването на заболяването. Жертвите са основно дами и деца, само че всеки може да бъде обиден.

„ Равенството сред половете не е единствено политическа идея, то е главно право. Ще продължа да се стремя по този начин, че всички дами и девойки да се възползват изцяло от това право и да живеят пълностоен живот; подобен, по време на който те могат да водят, да процъфтяват и да бъдат свободни ”, приключва Хелена Дали, пише standartnews.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР